Schiphol Taxi

Wanneer je na een lange reis bent aangekomen op Schiphol en zo snel mogelijk naar huis wilt heb je een aantal opties. Je kunt opgehaald worden door een vriend, je kiest voor het openbaar vervoer of je neemt de taxi. De laatste optie is een fijne en toegankelijke optie waarbij je heerlijk op het gemak binnen no time thuis zult zijn.

Je kunt vanuit Schiphol een officiële taxi nemen via de taxistandplaats van Schiphol. Deze bereik je door in de terminal de borden en vloerstickers te volgen. De officiële taxistandplaats van Schiphol is direct voor Schiphol Plaza. Dit is de enige plek op Schiphol waar je een officiële taxi kunt nemen.

Voordeel van de officiële Schiphol Taxi

De laatste jaren is er veel onrust op Schiphol. Er staan mensen in de vertrekhallen illegaal hun taxiservice aan te bieden. Deze taxiservice heeft helemaal niks met Schiphol te maken en vaak kan het verhaal een onprettig staartje krijgen. Er zijn bij Schiphol veel klachten binnen gekomen dat deze taxichauffeurs zich niet houden aan de afgesproken reis, tijdens de rit om meer geld vragen en als dit niet wordt gegeven ze weigeren de koffers uit de bagagebak te halen. Ook weigeren ze ritten en willen ze enkel betalingen in cashgeld terwijl ze van tevoren aangaven dat het betalen met een creditcard ook mogelijk was. Maak daarom absoluut geen gebruik van taxi’s die je ongevraagd worden aangeboden. Ga netjes naar de officiële taxistandplaats en neem een officiële Schiphol taxi.

De Schiphol taxi zal je altijd naar de juiste bestemming brengen. Ze rijden met een geregistreerd navigatiesysteem. Zo kan het hoofdkantoor ook altijd zien welke route er is genomen en of dit inderdaad de beste en kortste route was. Tevens rijden ze via de meter. Zo weet je ook zeker dat je nooit te veel zult betalen. Ook accepteren alle chauffeurs creditcards en mogen ze geen enkele rit weigeren. Je krijgt ook altijd een uitgeprinte bon mee. Wordt deze je niet aangeboden mag je hier altijd om vragen.

Het staat je vrij om de chauffeur een tip te geven aan het einde van de rit. Het is geen must maar wordt wel altijd gewaardeerd.

Categorieën: ICT

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *