Rolstoel Almere

Gezamenlijk met een rolstoel Almere bezoeken? Hou hier rekening mee

Omdat Almere een moderne stad is, die letterlijk nog maar een paar decennia bestaat, biedt dat tal van voordelen voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Praktisch alle openbaar ruimten in de stad zijn op rolstoelers aangepast, waardoor de algemene bereikbaarheid en toegankelijkheid optimaal is. Ideaal dus als je als mindervalide zelfstandig onderweg bent in deze stad. Het wordt vanzelfsprekend nog gemakkelijker als je samen met een begeleider in je rolstoel Almere doorkruist. Om deze laatstgenoemde optie voor beide partijen zo prettig mogelijk te maken hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Goede voorbereidingen verlichten de inspanning onderweg

Zorg er altijd voor dat de banden van je rolstoel in Almere goed zijn opgepompt. Dat zorgt er niet alleen voor dat de persoon die in de rolstoel zit een comfortabelere rit tegemoet kan zien, maar voorkomt ook dat de persoon die de rolstoel duwt daar niet onnodige veel kracht en energie voor hoeft te gebruiken. Die persoon doet er overigens ook goed aan om, als dat enigszins mogelijk is, de duwhandvatten zo hoog mogelijk in te stellen. Daardoor gaat hij of zij rechter op lopen en zal er tijdens het duwen minder snel vermoeidheid ontstaan.

Zorg voor optimale kleding

De nabijheid van het vlakke polderland en het water van het Markermeer kan soms tot gevolg hebben dat het in Almere meer waait dan elders in Nederland. Terwijl de begeleider zich inspant om de rolstoel door Almere voort te bewegen, zal deze dit minder snel merken dan iemand die zelf stil in een rolstoel zit.  Zorg er dus voor dat de persoon die u voortduwt goed warm gekleed is, zodat kou vatten zoveel mogelijk wordt voorkomen. Check voor het vertrek overigens altijd voor de zekerheid nog eventjes goed of er geen kledingstukken tussen de spaken bungelen.

Mogelijke hindernissen onderweg

Almere is weliswaar een rolstoelvriendelijke stad, maar dat betekent niet dat het letterlijk overal in de stad comfortabel is om met een rolstoel te rijden. Vermijd zoveel mogelijk zand- en grindpaden als u met een rolstoel in Almere onderweg bent. Komt u onderweg toch ergens een drempel op uw pad tegen en zijn er in de nabije omgeving geen aanvullende op- en afritfaciliteiten voor rolstoelers beschikbaar, neem dan rustig de tijd om een stoep op of af te komen. En stuit u onderweg op een neerwaarts gaande hellingbaan, dan is het het verstandigst dat u en uw begeleider deze achterwaarts afdalen.

Categorie├źn: Diensten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *