Het laten bouwen van een eigen bedrijfspand heeft diverse voordelen. Het is een grote beslissing voor jouw bedrijf om een eigen pand te laten bouwen, maar dit kan in verschillende gevallen een zeer interessante investering zijn. Het bedrijfspand kan onder andere geschikt zijn om bedrijfskapitaal op te bouwen of dienen als een extra pensioensvoorziening. Het is nodig om goed inzicht te hebben in de toekomst van je bedrijf. De aankoop van vastgoed is een langetermijninvestering.

Kostenbesparing op langere termijn

Een bedrijfspand bouwen neemt in eerste instantie flink wat kosten met zich mee: van ontwerpkosten tot legeskosten, kosten voor materialen en kosten voor de aannemer. Bedenk wel dat je deze kosten op de langere termijn terug verdient doordat financieringskosten over het algemeen een stuk lager zijn dan huurkosten. Ook profiteer je van fiscale voordelen als je jouw eigen bedrijfsruimte hebt. Je hebt mogelijk recht op investeringsaftrek als je investeert in bedrijfsmiddelen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van de investering. Daarnaast bouw je bedrijfskapitaal op door een eigen bedrijfspand in bezit te hebben.

Volledige vrijheid

Door zelf een bedrijfspand te laten bouwen heb je volledige vrijheid in het ontwerp. Je kunt het nieuwe bedrijfspand helemaal laten afstemmen op je eigen wensen en eisen. Daarbij heb je na de bouw de vrijheid om het pand zo in te richten zoals jij wilt. Hierdoor kan het pand jouw bedrijfsimago versterken, niet alleen naar je klanten toe maar ook naar je medewerkers. De buitenkaart doet zo dienst als visitekaartje. Dit maakt een hogere initiële investering in sommige gevallen zeker te rechtvaardigen. Ook heb je het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden zelf in de hand. Deze kun je inplannen op een tijdstip dat aansluit bij jouw bedrijfsactiviteiten, waardoor dit makkelijk in rustige periodes uitgevoerd kan worden.

Één partij om mee samen te werken

Het valt aan te raden om met één partij in zee te gaan die je helpt bij het ontwerp en de realisatie van je nieuwe bedrijfspand. Alle onderdelen zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en het is een flink proces om een eigen bedrijfspand te laten bouwen. Door met één partij samen te werken kunnen alle opeenvolgende stappen optimaal op elkaar worden afgestemd. Ook heb je slechts één aanspreekpunt tijdens het gehele bouwproces. Hierdoor geniet je van transparantie en controle en liggen de kosten doorgaans lager dan wanneer je kiest voor aanbesteden.

Categorieën: Bouw

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *